Home » Home » Blog »

Blog

Ik blog iedere maand, de ene keer over inhoudelijke HR onderwerpen en de andere keer wat meer persoonlijk beschouwend.  Daarnaast twitter ik als @FrederiqueHRc

Wilt u een mail ontvangen als ik blog? Mail mij dan (zie ‘contact?’) en ik zet u op de mailinglist!

 

 

(Bijna) alle wetswijzigingen 2015 op een rij!

2015 is het jaar van de wetswijzigingen met betrekking tot het arbeidsrecht en ontslagrecht!
De huidige regering heeft niet stil gezeten, per januari en juli 2015 treedt er diverse nieuwe wet- en regelgeving in werking waaraan men al enige jaren heeft gewerkt.

... Lees meer over (Bijna) alle wetswijzigingen 2015 op een rij!

Met de zomervakantie in zicht ………

Mei is de maand waarin de vakantieplanning boven aan de to do lijst staat bij zowel werkgevers als werknemers. Met het vakantiegeld in zicht zullen de meeste medewerkers concrete plannen gaan maken, voor zover ze deze nog niet hadden.

... Lees meer over Met de zomervakantie in zicht ………

Al langere tijd werkloos en op zoek naar ‘passend’ werk …. hoe werkt dat?

De term ‘ passend werk’ is onderwerp van gesprek rondom de sollicitatieplicht bij een WW-uitkering en bij re-integratie na ziekte (Ziektewet). De betekenis van ‘ passend werk’ is in de loop der jaren gewijzigd. Was het een paar jaar geleden alleen ‘werk wat past bij (het niveau van) je werkervaring, vaardigheden en competenties’, tegenwoordig is het ‘werk dat past bij je mogelijkheden, waartoe je fysiek in staat bent en waarvoor je voldoende opleiding hebt’.

... Lees meer over Al langere tijd werkloos en op zoek naar ‘passend’ werk …. hoe werkt dat?

Nieuwe wet- en regelgeving per 2014 op een rijtje!

Zoals u waarschijnlijk al heeft gemerkt en/of gelezen, is er dit jaar  sprake van een groot aantal (komende) aanpassingen in de wet- en regelgeving. Op 18 februari jl. is de Wet Werk enZekerheid aangenomen in de Tweede Kamer, de ingangsdatum van een deel daarvan is overigens uitgesteld tot juli 2015. Ik heb het e.e.a. voor u op een rijtje gezet.

... Lees meer over Nieuwe wet- en regelgeving per 2014 op een rijtje!

Over intrinsieke motivatie en extravagante financiële beloningen….

Ongetwijfeld heeft u er iets van meegekregen; vanaf 2015 gaat de nieuwe bonuswet in van Minister Dijsselbloem in, waarbij hoge financiële beloningen en (vertrek)bonussen aan banden worden gelegd.

Toen ik – min of meer tegelijkertijd met de betreffende  nieuwsberichten – in mijn coaching kalender op een stukje over intrinsieke motivatie stuitte kon ik niet anders dan de verbinding leggen tussen dit onderwerp en de berichtgeving rondom deze nieuwe wet- en regelgeving.

... Lees meer over Over intrinsieke motivatie en extravagante financiële beloningen….

Verslavingsbeleid, een must voor iedere werkgever?

Eerder deze week was ik te gast bij een informatiemiddag van Be-Responsible bij de hoofdvestiging van de particuliere verslavingskliniek SolutionS  in Voorthuizen. Een ontmoetingsplaats waar ik niet zo snel zou komen, een indrukwekkend (levens)verhaal van oprichter en ex-verslaafde (voor zover je ooit ‘ex’ wordt) Don Schothorst en veel praktische en concrete informatie over het thema verslaving.

... Lees meer over Verslavingsbeleid, een must voor iedere werkgever?

5 Tips voor ondernemers: regie houden op ziekteverzuim ook na uitdiensttreding!

Per januari 2013 is de nieuwe Ziektewet (BeZaVa) ingegaan waarvan de gevolgen per januari 2014 voor het eerst voelbaar worden. Ondernemers krijgen in november de nieuwe gedifferentieerde premies 2014 voorgeschoteld. Een deel van de premie WW en de gedifferentieerde premie WGA verdwijnen, daarvoor komt per 1 januari a.s. de premie Werkhervattingskas (Whk) in de plaats. Deze bestaat voortaan uit een premiedeel WGA (identiek aan de oude gedifferentieerde premie WGA), WGA-flex en ZW-flex.

... Lees meer over 5 Tips voor ondernemers: regie houden op ziekteverzuim ook na uitdiensttreding!

Pragmatische aanpak gewenst: werkervaringsplaatsen voor (jeugdige) werklozen

Vanochtend was ik op een netwerk bijeenkomst en sprak daar kort een intercedente van Randstad, die vertelde over het landelijke project van Randstad om jeugdige werklozen aan het werk te krijgen.  Op dit moment (19/09/2013)  is het Randstad gelukt om ca. 4.500 jeugdigen aan het (tijdelijke) werk te krijgen van de 10.000 geselecteerden! Het betreft weliswaar vaak uitzendwerk of stage/werkervaringsplaatsen maar het geeft jongeren een boost en gelegenheid om (zeer noodzakelijke) werkervaring op te doen en opent deuren die anders gesloten blijven.Vreemd genoeg is er dus wel werk maar laten werkgevers deze werkgelegenheid nog even ‘op de plank liggen’  om een diversiteit aan redenen.

 

... Lees meer over Pragmatische aanpak gewenst: werkervaringsplaatsen voor (jeugdige) werklozen

Stokpaardje ontslagrecht; gebrek aan inzicht of niet?

D66 wil de besluiten op het gebied van ontslagrecht en WW-uitkering uit het Regeerakkoord die vervolgens in het Sociaal Akkoord werden uitgesteld toch eerder invoeren. Wanneer komt er nu eindelijk eens een eind aan het getouwtrek over maatregelen met betrekking tot het ontslagrecht? We horen al jaren dat er iets ingrijpend moet veranderen op dit gebied en het enige wat er concreet gewijzigd is (in mijn beleving) is de formule van de beëindigingvergoeding (de zgn. Kantonrechterformule). Ondertussen loopt het aantal werklozen maandelijks verder op (8,7%), daalt het aantal vacatures nog steeds, zakken we op de wereldlijst van economisch krachtige en innovatieve landen van nr. 5 naar nr. 8 en leveren we nog steeds koopkracht in door met name oplopende kosten vanuit de overheid.

... Lees meer over Stokpaardje ontslagrecht; gebrek aan inzicht of niet?

Het belang van goede communicatie

Communicatie  is overal en altijd aanwezig: enkel door er te zijn communiceer je (namelijk dat je er bent), door middel van lichaamstaal communiceer je over je gemoedstoestand en je reactie op iets of iemand en kan je daarnaast benadrukken wat je wilt overbrengen.

... Lees meer over Het belang van goede communicatie