Coaching

Wanneer wordt er  coaching ingezet door de werkgever?

Er kan om diverse redenen loopbaancoaching of personal coaching worden ingezet. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

 

Persoonlijk ontwikkeltraject / personal coaching van een medewerker

U heeft bijvoorbeeld een gewaardeerde medewerker die al een tijd niet meer lekker in zijn/haar vel zit en/of die meer potentie heeft maar ‘blijft hangen’, die niet goed kan meekomen met veranderingen in organisatie of team. Door coaching krijgt de betreffende medewerker voor zichzelf duidelijkheid over zijn of haar huidige en gewenste situatie, welke obstakels of ‘beren op de weg’ hem of haar tegenhouden en hoe deze obstakels uit de weg te ruimen.

Langdurig ziekteverzuim

Wanneer een medewerker uitvalt door oververmoeidheid of aanverwante klachten, liggen hier over het algemeen een scala van (werk en privé) -redenen aan ten grondslag. Door coaching krijgt de medewerker meer inzicht in het ontstaan van deze situatie; welke overtuigingen, eigenschappen, behoeften en valkuilen tot deze situatie hebben geleid. Hoe deze valkuilen in de toekomst te kunnen vermijden en hoe op een verantwoordelijke wijze weer te  re-integreren.

Outplacement

Wanneer u afscheid moet nemen van een of meerdere medewerkers kunt u overwegen om deze om  een outplacement traject aan te bieden (in het kader van een sociaal plan of als onderdeel van de transitievergoeding). Een outplacement traject kan uit diverse onderdelen bestaan en wordt altijd tijdens het intakegesprek met de medewerker afgestemd.

Onderdelen kunnen zijn:  rouwproces (hoe ga ik om met deze situatie), bezinning (hoe nu verder), loopbaanperspectief (wat voor baan wil ik, in wat voor bedrijf c.q. branche, wat heb ik hiervoor nodig), updaten van CV en sollicitatiebrieven, plan van aanpak (hoe pak ik het aan, welke stappen ga ik nemen), voorbereiden van sollicitatiegesprekken, voor jezelf beginnen.

Tarieven

Al naar gelang de aard van het traject kunnen wij afspraken maken op basis van uurtarief of op basis van een pakket (een vaststaand aantal uren conform een stappenplan).

NLP Practitioner 2015

NOLOC erkend loopbaanprofessional